KONTO NUMMER PÅ HANDELSBANKEN

Hejsan!

Oj, vad det snöar och har kommit mycket snö. Det är skönt att det är vinter när det ska vara vinter, men nu känns det som att våren mycket gärna kan komma...
Jag vet att det även i Litauen är kallt och snö, visst känns det varmt och skönt i hjärtat att veta att alla barnen har haft/har ett varmt skönt täcke att krypa in under när vintern slog till så hårt! =)

Pengar behövs hela tiden, och som jag skrivit tidigare går alltid alla pengar oavkortat till inköp för barnen på barnhemmet i Viesvile. Vi bekostar transporter och resor över helt själva och använder inte pengarna som Ni skänker till dessa utgifter.
Tex. har vi med Er hjälp haft möjlighet att i höstas köpa in kudde och täcken till 60 barn för dessa pengar. Tack vare att Jysk även ställde upp med bra priser samt fri leverans hem till oss.

Kontonummret är alltid öppet, och vi är mycket tacksamma och glada för varje liten krona. 
varje krona är mer än vad vi hade innan.
Barnen är vår framtid, vi kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.


Kontonummer är 593 955 072 Handelsbanken
Tack för ditt bidrag!

KRAM!


17/2

Tack till er som har skrivit, jag förstår om inte någon har en lösning, Rom byggdes inte på en dag.
Men som anonym skrev varje halmstrå blir en höstack. =)

Ett litet svar på några frågor,
 Visst måste de ha uppehållstillstånd/arbetstillstånd.
Och ja, visst skulle det vara bättre om de fick bo kvar i sitt land, men som du sa hur ska det vara möjligt.
Men jag vet inte heller hur det skulle vara möjligt att de kom till Sverige, vi har inte direkt gott om jobb.
Jag vet också att det ska vara mycket hårdare och svårare att komma in nu till sverige, det var inte som det var för några år sedan. Det är mycket papper och lagar som ska följas, på gott och ont.

Jag hoppas på fortsatt stöd och vi ger inte upp.
Så länge vi har jobb själva har vi lite ekonomisk möjlighet att hjälpa till. Men framför allt så prioriterar vi att ge av vår tid och att ge MYCKET MYCKET KÄRLEK och omtanke, det är gratis.

Stor kram på Er alla och glöm inte att ta vara och njut av din morgondag.

16/2

Hej!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, har precis läst mail som jag fått från Natalija. Jag ska förklara mig för dig som läser. I dag på min lunch rast så skrev jag ett brev till Natalija (mamman i "vår familj" som bor i klaipeda.) Jag skrev och frågade om vi kan hjälpa dem just nu, och med vad. Med tanke på telefonsamtalet jag fick i fredags.
Jag frågade om de har mat och kläder samt pengar för att betala räkningar.
Jag vill också verkligen poängtera för dig som läser, att dessa underbara vänner ber INTE om hjälp i första taget, det har gått många år och de har försökt länge själva, och aldrig har de bett oss om någonting, men nu går det inte längre. Så att be om hjälp är inte det första de gör, detta känns viktigt att berätta.
Klistrar in brevet som jag fick till svar här under.


hello
I dont know what to say. just crying now. because you are so good for us. Thank thank thank you!
we are good. dont need nothing now. survive but ok! we have food, have clothers.
the problem is about how it will be next. I just dont want siting and want for better times. I must do something for mi family. everyday I think about it. everyday I think about you. about sweden. about future. Arnela is too small, so I cant go for a job. but we are looking for a job for Martynas in sweden. it is 100% that we didnt stay in Lithuanija .this month we got a bill for the heating, which is 500 litas and that is one third of our total income. And it only heating. Maybe for some people it is bearable, but we don't have any possibilities to stay here, even though we love our country very much.
so our plans are so:
looking job for Martynas. he can go in april. I with girls can come in august and start childrengarden in september. and I can job everything. I am brave and will fine any job i know it. so it is problem with Martynas. he will go only if he will find jod for sure. do you understand mi english? :)
we are thinking about selling our apartment, of course we won't get as much money as we payed, so we will stay in debt to the bank. but, maybe it is better than to ive here.
do you think about us bad? tell me please honestly. and please tell me your opinion about everythink that we are going to do. please. it is vevy important for me. you are very good and wise woman. please Malin tell me what you think.
and if you will have time write me hoe much does it cost children garden? how much money can we expect to earn for first time. how much did we spend for food uproximatly. and thank tyou. we really love so much!
kisses.


Ja, snälla rara människor som hjälper oss och följer vår blogg, hjälp oss med tankar råd och hjälp hur vi ska stötta dem.
En riktig lotto vinst skulle inte vara dumt. Pengar är inte allt, men hur som helst är det livsnödvändigt med pengar,pengar, pengar...


Min son Erik och jag har sökt till skolan för att på kvällarna gå och lära oss ryska, tyvärr var det även denna termin för få anmälda för att kursen skulle dra i gång.
Jag letade upp läraren i dag och ringde hem till henne. Hon skrattade över att jag hade sådan vilja och entusiasm. Hon skulle prata med skolan igen, så kankse kanske drar utbildningen i gång. Jag håller verkligen tummarna för detta. Jag skulle så gärna vilja kunna några fraser i alla fall så att jag kan säja tack, hej, vad heter du osv. till barnen på barnhemmet.
Nu är det så att alla små barn kan inte ryska, men vuxna kan det. Och när vi åke genom länderna med vår last till Viesvile är det bra att kunna några ord i ryska.
Så vi håller tummarna för allt, men framför allt för familjen.

Tack för din hjälp!

Hjälp behövs!!!

Hej

Jag fick precis samtal från Arturas, han började samtalet med att fråga när barn i Sverige får börja på dagis.
Familjen i Klaipeda med mamman Natalija har ringt till Arturas och frågat om han kan fråga mig för att få snabbt svar.
Det är fruktansvärt i Litauen och dom måste "fly från sitt hemland" för att överleva.
Jag kan knappt tro och förstå att det kan vara så katastrofalt i detta land när det är så otroligt nära vårat Sverige.

Men jag fick berättat för mig att när Litauen gick med i EU skrev de också på avtalet om att stänga ner sina kärnkraftverk. Detta kanske någon mer av Er läsare också har hört talas om, men hur som helst var tiden nu inne för att stänga av dessa. För det var tydligen senast 2010 som detta skulle stängas av i Litauen, (jag har ingen aning om vilken månad).
Hur som helst, nu är detta avstängt och någon plan för vad som skulle komma i stället verkar det inte ha funnits. Det kommer troligtvis från Ryssland men el priserna har stigit i höjden, mer än vad vi har i Sverige.
Eller om vi säjer så här, i Sverige får vi alla ut vår lön som vi ska. Det är inte en självklarhet för människorna i Litauen. Samt att OM deras elpris är samma summa som vi har, så har medelinkomst tagaren i Litauen en ca lön i månaden på 3000 svenska kronor.
Då kan man förstå att det inte är lätt att ge sig själv och sina barn mat och värme.

Är det någon som vet om det kan finnas något jobb eller i alla fall en möjlighet för denna familj att klara sig ett tag i Sverige??
Jag måste få hjälp från Er, jag vill veta om det finns någon som läser, var snäll och gör din röst hörd till oss. Råd tips ideer allt för att vi tillsammans ska kunna hjälpa dem.

Ett stort tack och en fortsatt skön helg önskar vi Er!HÄR ÄR FAMILJENS MINSTA FLICKA ARNELA, BARNVAGNEN KOMMER FRÅN MIN VÄN SOFIA DREVEFALK, SOM SNABBT RYCKTE IN OCH SKÄNKTE ÖVER DEN TILL LITAUEN NÄR NATALIJAS VAGN BLEV STULEN I TRAPPHUSET ÄVEN FLICKORAS KLÄDER KOMMER FRÅN SOFIAS FLICKOR

ANDROMEDA, ÄR EN STOLT STORA SYSTER

OM NI VILL RINGA OCH KOMMA I KONTAKT MED OSS ISTÄLLET PÅ DET SÄTTET SÅ GÅR DET BRA
MALIN 070-2122386

KRAM!


Ny resa ev. i April (insamlings tips )

Hejsan!

 

Oj, vilken snöig vinter vi fått. Jag vet att våra vänner i Litauen också har haft det mycket kallt och snöigt, men alla mår bra, vilket är viktigaste.
I lördags hade vi lite födelsedags kalas här hemma igen, nu var det vår äldsta som fyllde 14 år, herregud vart tar alla åren vägen? Hur som helst var naturligtvis även Arturas hos oss.
Vi pratar och funderar hur och när vi ska kunna lägga nästa transport till barnhemmet.
Men som det lutar åt just nu så kan det komma att bli en resa runt 15 April
Då har vi alla god tid på oss att samla så mycket vi bara kan. Med allas hjälp ska vi kunna fylla bussen både på höjden och bredden, eller hur:)
Jag och svärmor Inger (det är hemma hos kära svärmor lagret finns) tar mycket gärna emot redan nu. Har du inte möjlighet att plocka i kartonger själv så brukar vi försöka att lösa detta.
Jag har tidigare skrivit och berättat vad som behövs men för enkel hetens skull kan jag punkta upp lite igen.KLÄDER,SKOR,
VANTAR,MÖSSOR,
FILTAR,
BOLLAR, SKRIDSKOR,
PULKA,KÄLKE,
TVÅL,
TANDBORSTE TANDKRÄM,
SHAMPOO,ROLLON
RAKHYVLAR RÖKLÖDDER,
OB,BINDOR
LAKAN,HANDDUKAR,
RENGÖRINGSMEDEL,TOAPAPPER
BLÖJOR,MMEfter som jag med tiden mycket tacksamt även får fler nya läsare känns det viktigt att berätta att åldern på barnen och ungdomarna i Viesvile barnhem är från små spädbarn till 18 åriga pojkar och flickor. 
Därför behövs det inte bara barnkläder utan viktigt med vuxen storlekar också.


Behovet är stort och vi arbetar med detta helt ideellt och de pengar vi lyckas samla in går oavkortat till inköp för barnen. Vi bekostar resorna över själva!

JAG HOPPAS PÅ FORTSATT STÖD, DIN HJÄLP ÄR LIVSVIKTIG FÖR ATT VI SKA KUNNA GENOMFÖRA DETTA IGEN.
INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT!

Jag önskar dig en fortsatt fin vecka och ta vara på solen som ska titta fram på söndag, det får vi se fram emot.
KRAM Malin


RSS 2.0