Skänk en julklapp med hygien artiklar

ETT JÄTTE STORT TACK TILL DIG/ER SOM NU I DAGARNA HAR LÄMNAT ETT STORT EKONOMISKT BIDRAG TILL LITAUEN KONTOT PENGARNA GÖR STOR SKILLNAD.


Jag kan berätta att föreståndaren på barnhemmet har/får för varje år endast 1000 skr per barn och år. Detta ska räcka till medicin och hygien artiklar. Det räcker inte på långa vägar, men tack vare att hon är sparsam och flyttar över pengar från andra konton så kan det nästan alltid gå runt, samt att privat personer lämnar gåvor.

Men om man tänker på vad alvedon, nässpray, näsdukar, tvål, binder, rakhyvlar, tandborstar, tandkräm osv kostar för oss själva för ett år så kan man lätt förstå att de behöver vår hjälp.
Pengarna kan även komma att gå till dessa viktiga produkter.


Jag önskar att alla som läser detta inlägg kunde tänka sig att köpa något eller några av dessa produkter och skänka som en julklapp till barnen och ungdomarna. Leveransen kommer att gå i väg på onsdag den 2/12.

VÄLKOMMEN MED DIN JULKLAPP, inget är för litet tanken är det viktigaste.

Kram och trevlig första advent

NY LEVERANS KOMMER ATT GÅ TILL BARNHEMMET 2/12!!!!!!

KÄRASTE VÄNNER!

Här är det snabba turer, det blir en leverans till barnhemmet!!!!!!!!!!!!!!!

Arturas ringde i går och meddelade att han kommer att åka över till Litauen på Onsdag den 2/12.
Om det är någon som hinner att läsa detta inlägg och har något att skänka så går det JÄTTE BRA att komma hem till oss när som helst och lämna, innan detta datum.
Hygien artiklar, sängkläder, skor, jackor mm. Allt tages mycket tacksamt emot.
Vi ska lasta bussen på Onsdag kvällen.
Jag har lite kartonger redan nu, men har gott om plats att lasta mer.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN MED DIN GÅVA!

HA EN RIKTIGT TREVLIG HELG OCH FÖRSTA ADVENT
Glöm inte den trevliga julmarknaden i ORGA KVARN den 28/11 klockan 9:00-15:00


KRAM!


24 November

Hej alla vänner!

Oj, vad det är mörkt och jobbigt! Alla kryper trötta in i stugvärmen efter arbetsdagens slut.
Jag tror nog att alla mer eller mindre känner igen sig. Och i dag är det bara en månad kvar till julafton, det har nog inte undgått någon. PANIK!!!

Jag har inte något besked om när vi kan komma att åka till Litauen och barnhemmet igen, men det kommer att bli en resa så snart som möjligt. I dag fick jag 7 stora kartonger med kläder, men jag har redan fullt i min källare så nu får min arbetsplats ställa upp en liten stund med plats för förvaring av dessa.
Ni glömmer väll inte att rensa och titta igenom kläder och skor så Ni alla är redå när vi nästa år packar i hop en sändning igen.
Jag har inte varit i kontakt med barnhemmet på länge, men har regelbunden kontakt med Arturas.
Men framför allt har jag flera gånger i veckan kontakt med "vår" familj i Klaipeda.
Natalija och jag skriver mycket och ofta till varandra om livet och dess upp och nedgång. I mail som jag fick i dag kom även en önskan om flickkläder i storlek 92 till en av döttrarna. Hon har det jobbigt nu som småbarnsförälder med allt som det innebär. Jag tror att alla som har barn kan förstå och veta vad det innebär med den känslomässiga berg och dalbanan. Men naturligtvis påverkar det ekonomiska läget väldigt mycket allmäntillståndet. Till min glädje skrev hon i dag att nu i sommar skulle hon och familjen komma hem till oss, kanske en vecka. HURRA! Jag hoppas verkligen att de nu kommer, i sommras skulle de också ha kommit hit men de kom tyvärr aldrig, men vi åkte då till dem istället...
Sätter in kort här under från den resan.

Ellinor med Andromeda i knät

Hemma hos Natalija och Martynes i Klaipeda,här blir vi bjudna på mycket god mat. Deras hem är även vårat boende när vi är till Litauen. Natalija sa till mig sist när jag skulle boka hotell, Malin du sårar mig om du inte bor hos oss. Mitt hem är ditt hem! Älskade underbara vänner, kan man göra annat än att ta sin väska och flytta in?! NEJ, vi åker alltid hit. Vi handlar med mat och så bäddar de soffan, toppen!

Ja, detta var lite kort från vår tidigare nöjes resa till Litauen.
Jag har många fler att sätta in vart efter om intresse finns att se. Nu kommer jag att lägga denna lilla blogg på hyllan för några veckor. Men jag kommer att återkomma var så säker. För vår hjälp
kommer att fortsätta till Litauen, och jag hoppas att Ni fortsätter att stötta och hjälpa oss att samla och skänka för att dessa underbara människor ska få det lite bättre.


Kontot är alltid öppet och vill Ni nu till jul lätta på plånboken och hjälpa barnen tas det alltid och mycket tacksamt emot. Och som jag skrivit tidigare går pengarna oavkortat till barnhemmet i Viesvile.
 Kontonummer är 593 955 072 Handelsbanken
Tack för ditt bidrag!


Jag önskar alla en fortsatt bra vecka och glöm inte att ta vara på dagen och dina nära och kära.
Glädjs åt det du har och sörj inte det som du inte har.
KRAM

(Det uppskattas om ni skriver inlägg, ställer frågor osv.)


FOTON FRÅN LEVERANS AV TÄCKEN & KLÄDER 29/10-09
NU HAR FOTON ANLÄNT TILL MIN DATOR, HURRA!!!
JAG LÄGGER IN ALLA BILDER SOM JAG FÅTT FRÅN ARTURAS FRÅN NÄR HAN LÄMNADE ÖVER ALLA KLÄDER, TÄCKEN, FILTAR, SKOR, TVÅLAR, KUDDAR MM. MM.


HÄR HAR ALLT KOMMIT PÅ PLATS TILL BARNHEMMET I VIESVILE ETT STORT TACK FRÅN FÖRESTÅNDAREN, TACKAR GÖR ÄVEN ARTURAS OCH VI TILL ALLA UNDERBARA OCH HJÄLPSAMMA MÄNNISKOR.


Nu lägger sig ett lite lugn över mitt hjärta, jag vet att alla barnen har varma kläder och skor när kylan kryper på. Samt att barnen har ett täcke att krypa under när de går till sängs.
Nu har vi inte planerat att åka över till Litauen under dessa sista månader av detta år, men jag hoppas verkligen att vi ska kunna ha möjlighet att komma över så fort det bara är möjligt i början av nästa år.
Om vi inte kan fylla upp bussen med last kommer vi i vilket fall som helst att åka över "bara för" att få hälsa på. Och då ska våra barn få möjlighet att komma med.
Men jag har redan nu förstått att vårat och Erat engagemang har gjort ringar på vattnet, som man brukar säja. Och det glädjer mig enormt mycket.
Så kanske blir det inte några större problem att fylla bussen ännu en gång?!
Jag brinner för detta!!
Den värma och kärlek man får tillbaka går inte att med ord beskriva.
Men det tar också mycket på krafterna, det ska jag inte sticka under stolen med. Men som någon klok människa sa, man lever bara en gång!
Ja, och jag vill inte ligga där på dödsbädden och ångra mig och tänka: Jag hade viljat göra det och det, men jag tog aldrig tag i mitt liv och fullföljde mina drömmar, eller försökte att fullfölja dem.
 Nä, så vill jag inte att det ska bli!
Detta projekt har varit en dröm för mig sedan jag var ca 12 år. Det var nog första gången som jag uttryckte att jag hoppades att någon gång ha möjligheten att få hjälpa andra människor med det jag kunde hjälpa dem med.
 
Jag har fler drömmar som jag hoppas att jag i framtiden ska få göra ett försök att förverkliga, för om man inte försöker så kan man ju inte veta om det går eller inte.
 Eller hur!
Så som sagt, man lever bara en gång, det är faktiskt förbaskat rätt det!


                                                       STOR KRAM TILL ER ALLA


Foton från när vi lastade den 27/10 -09


Täcken och kuddar på väg att lastas in i bussen. Och mina glada och goa ungar, Erik och Ellinor

Farmor/Svärmors hall det är nästan så att vi inte kan komma in genom dörren. Men i fin rummet som ligger bredvid har vi nästa lager....


Hoppsan nu hamnade bilden på sne, men vänder du på huvudet så kan du se att bussen blev nästan full lastad. Hahaha!
 Stolta och glada är vi för att Ni alla har hjälpt oss att kunna fylla bussen 


4/11 Tack brev från Algimantes, igen =)

Hejsan!

Jag sitter även denna lunch som snabbast och gör ett litet inlägg. Jag känner att det är extra viktigt att berätta att "våran" Arturas nu är hemma i sverige igen. Han kom hem till oss i går kväll och åt kvällsmat och berättade om resan och leveransen.
Allt hade gått jätte bra och flytit på precis som det skulle. Föreståndaren hade tilsammans med en personal tagit emot hjälpsändningen.
Arturas hade ringt innan och sagt att det inte fick vara något stort mottagande och att de inte behövde styra och fixa något speciellt, bara för att han kom. Arturas hade blivit bjuden på mat i matsalen,  han sa till oss.
- Det var faktiskt riktigt fin och bra mat barnen fick.

 

Jag har som sagt fortfarande inte någon internetuppkoppling, men när jag tittade in på mina mail nu fick jag till min glädje se att vi hade fått ett brev till i från Algimantes. Klistrar in det här:

Våra kära vänner,
Ert varma och vackra presenter till oss har nått -:)
Vi är mycket glada över att våra barn ska sova varm i vinter och kommer ihåg dig. Ni har gjort en fin gåva till våra barn din dotters födelsedag. Vi skickar dig och din dotter många gratulationer och hälsningar från Litauen.
Dessa vackra och varma filtar och kuddar för våra barn har redan haft en mycket lång tid ...
Kära Tack och alla dem som tar hand om oss ...
Vi känner din värme och goda hjärta ....

Algimantas


Visst värmer dessa ord!

Arturas kommer att maila över foton till mig/oss, som kommer att läggas in så fort tekniken fungerar.
Han hade ringt en vän som kom till barnhemmet och fotade när sändningen av täcken mm lastades ur.
Som sedan i sin tur ska maila över bilderna till Arturas och sedan vidare till mig och som sedan kommer att nå ER. Bra va!

Ska nu återgå till mitt arbete men längtar efter att återkomma till bloggen med bilder och berättelser.

Se snart igen, ta hand om Er!


3/11

Hejsan alla kära läsare!

Jag vill meddela att vi nu äntligen vet vad det är för fel på min internet anslutning, modemet har tackat för sig och jag kommer att få det nya hem till mig på fredag.
Så till helgen blir det många härliga timmar framför mig att lägga in kort och text.
Sitter nu på jobbet och har lunch rast och skriver in detta inlägg.
 Jag vill att Ni alla ska veta vad det är som sker, eller rättare sagt varför det inte sker någonting på min blogg!

Återkommer så snart jag bara har uppkopplingen!
KRAM!

Teknikens under

Hej
Jag har INTE glömt att jag har en blogg.......
Men jag har stora problem med min dator och internet anslutning, hoppas att detta lilla inlägg ska lyckas komma in i bloggen. Samt att kroppen sa ifrån, jag har legat med feber, men är nu på gång igen!


Jag fick på torsdagen ett glädjande samtal från Arturas som berättade att han hade lämnat alla våra saker till barnhemmet. Resan dit hade gått jätte bra och alla var mycket glada och lyckliga.
Nu inväntar vi att han ska komma hem och förhoppningsvis att Arturas har foton att visa upp.
Arturas hade visat personal och barn vår blogg och hur de ska översätta för att läsa det som skrivs, toppen!
Jag väntar på samtal från telia, hoppas att de kan hjälpa oss att lösa problemet så att jag kan lägga in bilderna som jag tog vid avresan.
Hoppas på att kunna återkomma senare i kväll, håll tummarna!

RSS 2.0