Leveransen är framme!

Hej!

Arturas ringde oss i går lördag och berättade att han var framme i Viesvile och allt hade gått jätte bra hela vägen samt genom tull.
Skönt att höra tycker jag, alla hälsar och tackar så jätte mycket.
Nu är det roligt att se fram emot alla foton som kommer hem.
Jag kan inte skriva så mycket mer då jag har brutit mitt finger, så det gör ont och är svårt med pekfingersvalsen.
Jag önskar Er alla en fortsatt fin och härlig söndag.

Kram Malin med familj


28/10 Nu har vi lastat.....

Hejsan!
Nu är vi precis hemkommna efter att ha lastat plockat och pysslat ihop lasset. Jag är otroligt förvånad att vi kunde få med så pass mycket. Det är duktiga grabbar som kan se och fylla upp varje lite vrå från golv till taket på bussen. Vi var sex personer denna gång som hjälptes åt att packa ihop allt i bussen. Det var svårt att fotografera under vår lastning, min kamrera är inte den bästa samt så var det mörkret som gjorde att det inte blev något som fassnade på bilden.
Men jag lägger in det lilla som togs.
Vi får se fram emot att se bilderna på när det lossas på plats på barnhemmet i Visvile.
Arturas åker med båten i morgon eftermiddag, och kommer att vara framme under Lördag eftermidag/kväll.
Han kommer att åka hem till Natalija och hennes flickor i Klaipeda efter att han lossat och sova där precis som vi brukar göra.
Det gör ont i mitt hjärta att vi inte är med, men det finns inte möjlighet att åka från jobb och skola nu.
Vinner man på triss eller nått så kunde man ha tagit ett flyg över till den 10/12 då föreståndaren och presidenten har bjudit hem oss till barnhemmet för att komma och fira Thanks giving detta år.
Men tyvärr är det som vi sagt tidigare att det går så mycket tid för resan över (den som är billigast med båt) samt så kostar det ju i alla fall hur man än gör. Och det är inte det lättaste att ta ledigt.
 Vi får spara för att åka över till påsken igen eller något sådant.
Vi får alla nöja oss med fotografier och Arturas berättelser, när han kommer hem.

NI SKA ALLA HA ETT JÄTTE STORT TACK FÖR ALL ER HJÄLP OCH STÖTTNING, HJÄLPEN GÖR SKILLNAD OCH KOMMER ATT KOMMA TILL STOR GLÄDJE OCH NYTTA!!!!

STOR KRAM ÖNSKAR VI ER ALLA, OCH TREVLIG KOMMANDE HELG!

       NU ÄR DET RIKTIGT FULLLASTAT, INTE EN LITEN PÅSE SKULLE FÅ PLATS ÄNNS. TYVÄRR FICK INTE ALLT PLATS PÅ DENNA TUR, MEN VI HAR SÄTT TILL ATT DET SOM FINNS KVAR PÅ LAGRET ÄR TILL STÖRSTA DELEN SOMMARKLÄDER, OCH DET KAN JU VÄNTA TILLS DEN UNDERBARA SOMMAREN ÅTER STÅR FÖR DÖRREN....


26/10 oktober

Oj, oj, oj vad mycket saker som rammlar in. Lagom som vi tömt vårt hem och lastat av på vårt lager så kommer nästa person och lämnar av nya kassar och kartonger här hemma.
Nu är bilen full lsatad igen och vi kommer knappt in genom källar dörren och gången bort till tvättstugan är belammrad med kartonger. Men det kanske kan vara lite skönt, ett litet tag i alla fall att man inte kan komma in till tvättstugan......
Roligt att det är så många av Er där ut som vill hjälpa till och för Er som har saker och vill hjälpa till håll ut och lagra det Ni har, för det blir fler turer till Viesvile.
Och som jag skrivit tidigare så tror jag inte att allt kommer att komma med denna gång, men det återstår att se. Vi ska lasta bussen nu på torsdag den 28/10, vid 18 tiden. 
Ellinor slipper detta år att tillbringa sin födelsedag med att plocka in kartonger i bussen och lasta, vi tar lastningen dagen efter istället.
Jag återkommer snart med foton från när vi lastar. 
Vill åter igen tacka alla för det fina jobb Ni gör, utan Er skulle inte detta vara möjligt.
TACK!
 
Att leva utan att älska, är ej att leva ett verkligt liv.............


18/10

Hej!

Vilken helg vi fick med sol, härligt =) Hoppas att Ni alla passade på att få underbara strålar på kinderna.
Svärmor och jag tillbringade några timmar inne i ladan i går där vi har lagret.
 Vi plockade ihop och fick lasset att se lite mindre ut, det ska bli mycket spännande när vi ska lasta, men nu står alla fall sakerna efter prioritet och vi vet vad som ska i väg först.
Vi räknade samman kartongerna och vi har nu 90 stycken, ca 30 svarta säckar och en mängd kassar och påsar samt jätte mycket leksaker och 8 cyklar i olika storlekar. BRA JOBBAT ALLA!

Nästa gång hoppas jag att vi får lägga ut bilder på dessa kartonger och påsar när de är framme på barnhemmet.
Var rädda om varandra!

                                    Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge
KRAM/MALIN


LÖRDAG 16/10

Hej!

Nu är det lördag kväll, och vi har precis kommit hem efter att ha varit hemma hos tre underbara familjer som har samlat packat och hjälpt till med insamlingen till barnhemmet i Litauen.
Vi åkte efter lunch och lånade en släpkärra och sedan begav vi oss till Linköping för att leta reda på vart vi skulle för att hämta upp.
Det gick ju kanon bra, och vi lyckades att få se lite mer av Linköping än bara Ikanohuset.
Ja, om jag talar för mig själv i alla fall, kanske inte min make, hahaha.
Ett stort tack underbara Jenny, Sonja & Malin med sina respektive som i dag har hjälpt till att fylla upp lagret.
Vi har varit och lossat allt och börjar nu klia oss i huvudet hur allt ska kunna få plats på resan över....
Men det är som sagt roligt och glädjande tycker jag, att vi lyckats tillsammans med Er fått ihop så mycket att det inte blir några som helst problem att fylla bussen.
I morgon kommer jag och min svärmor packa om och lägga i ordning efter prioritet det som ska över.
Jag tänkte då se till att fotografera hur mycket det är så att Ni kan få se allt =)
Arturas har nu köpt biljetter över till Litauen och han kommer att åka över den 29/10, tyvärr kommer vi inte att följa med över denna gång.
Vår längtan till Viesvile och alla barnen är enorm, och framför allt så längtar jag väldigt mycket att få träffa Natalija och se hur det är med henne och flickorna.
Men hur gärna vi än vill så finns det inte möjlighet för oss eller mig att åka med över.
Detta är en stor sorg det vill jag att Ni ska veta.
 Men nu är det så det ser ut och är, det jag kan säja är endå att vi alla kan lite till 100% på vår "bror" Arturas att allt kommer fram som det ska, samt att han fotograferar så att vi kan få se bilder av leveransen.
Jag i min tur kommer senare att be barnhemmet om att de mejlar över lite bilder från deras vardag, kanske kan vi då få se några av de kläder och skor som skickats över med denna sändning.

Nu ska jag avsluta mitt skrivande för i dag för att återgå till maten som står på spisen och sedan slänga mig i soffan med min familj och njuta av denna lördag kväll innan den gått mot sitt slut.

Stort tack ännu en gång alla underbara människor där ute, avslutar helgen till ära med ett litet ordspråk.                               LYFT ANSIKTET MOT SOLEN, DÅ SÅ SER DU INTE SKUGGORNA

KRAM & FORTSATT TREVLIG HELG

12 oktober

Hejsan på Er alla vänner!

Har efter en lång dragen förkylning nu äntligen börjat stappla mig i väg upprätt på benen.
Jag måste genom bloggen skicka ett stort fång med rosor kramar tack till Krister och Inger Lundgren som låter oss använda en del av deras bostads ytor för att lagra allt som hit intills samlats in och  som ska i väg till Litauen.
Det har redan fyllts upp och blivit en hel del, jag har under kommande dagar tänkt att åka dit för att sortera plocka och strukturera upp bland alla kartonger påsar och säckar.
Vi var uppe i söndags kväll igen och lämnade av två fulllastade bilar plus en proppfull släpkärra med saker.
Våra goa vänner Nisse och Mona från Rödja hade som vanligt =) samlat ihop många fina kläder och prylar.
 De lastade sin släpkärra när de var till sitt "andra hem" i Finland förra veckan och transporterade med sig detta hem till Sverige.
De kom hem till oss sent i fredags kväll när de kom hem med båten och stannde och lastade av allt här hemma. Och det var bland annat detta som vi nu var uppe och lämnade av på vårt lager hemma hos familjen Lundgren.
Känns så otroligt häftigt att veta att mycket av de saker som vi sedan åker med ner till Litauen har kommit från så otroligt många människor från olika ställen och städer och till och med länder, mäktigt, verkligen.
Hemma i min hall står kartonger som ska vidare till Familjen Natalija och till min dotter Ellinors kompis Kotyrina och hennes mamma som bor i en annan stad.
Jag har inte fått något klart besked ännu från Arturas...... Återkommer direkt när jag får veta. Och lägger in datumet.
Jag räknar med en Linköpings tur den 21:e på torsdagen, men kommer tyvärr inte att ha möjlighet att ta med mig allt då. Funderar på om jag inte ska ta en sväng även på söndag, hmm. Jag ringer till Er som är berörda så att Ni kan planera.
Fick även i söndags på dagen levererat av två olika kvinnor kartonger med kläder och skor som stod i säckar och kartonger vid båda dörrarna in till huset.
Jag ska fotografera vårt lager och räknar med att lägga ut bilderna till slutet av veckan.
Roligt att så många har skänkt cyklar och andra leksaker också, det blir extra roligt att skicka över en så fin blandning av alla bra och ha prylar och naturligtvis ser vi till att det viktigaste av allt kommer över nu, varma kläder och skor i första hand.
Ännu en gång ett stort tack, det är tack vare Er som vi kan fortsätta med hjälp arbetet till barnhemmet
 
NI ÄR ALLA SÅ VÄRDEFULLA OCH JAG/VI ÄR SÅ TACKSAM ATT FÅ LÄRT KÄNNA SÅ MÅNGA HÄRLIGA VARMA
MEDMÄNNISKOR, VILKEN LYCKA OCH GLÄDJE ATT FYLLA HJÄRTAT MED, ELLER HUR!!!
                                                                  STOR KRAM/Malin


RSS 2.0