Lastar 15/4-11

Hej!
Det blev en mycket annorlunda lastning i fredags. Arturas hade åkt i ett sträck från Norge, jag vill inte veta vilken hastighet han antagligen höll i snitt. Tack o lov kom de fram som de skulle. Med sig från Norge hade han även Arvydas som skulle åka hem en sväng till Litauen. De skulle inte vara med och lasta till barnhemmet hade vi bestämt, men trevligt nog kom de hem till skärblacka lagom som vi skulle till att börja fylla upp bussen.
Vi fick mycket trevligt sällskap och hjälp av Inger och Krister. Tack Krister för vätske depån =) den behövdes i allt bärande....
      Bilderna är inte av bästa kvalite, det kommer in fler bilder från lastningen när jag hinner få över dem från kameran till datorn. Dessa foton är från mobilen.

Som Ni ser blev det packat ordentligt från golv till tak även denna gång =) flera cyklar och hjälmar kom i väg nu, vilket känns riktigt roligt.

Arturas och Arvydas åkte med båten på lördag kväll, tyvärr fick de inte tag i några biljetter till Lettland och Riga. Utan fick istället åka med båten till Estland och Tallin.
Något som gör mig full i skratt är deras sätt att se på milen att åka, nu har vi lärt oss och tänker alltid en gång extra innan vi svarar ja på att åka i väg med bilen tillsammans med våra underbara litauiska vänner.
Lite som norrläningarna att åka 20 eller 30 mil extra är inget.....
Eller som Arturas brukar säja: Nä det är inte långt "bara" en liten omväg, men det går snabbt och gör inget.

Så denna hjälp sändning fick åka genom Estland, Lettland och sedan ner till Litauen och Viesvile, som ligger precis vid ryska gränsen. Och grabbarna som satt och åkte från Oslo dagen innan, tur att det blir en natts vila på båten.

Min kära Arturas ringde i alla fall mig i går kväll när de kommit på båten och talade om att de var just på båten. 
Och nu i kväll har Arturas ringt och sagt att han är framme i Litauen, dock inte barnhemmet, dit tror han att han åker i morgon sa han. 
Men resan genom länderna och tullarna hade inte varit några problem utan allt hade gått mycket bra.
Det känns alltid som en lättnad när han ringer och berättar att allt är ok och att han är framme, skönt!

Jag återkommer snart med mer information och mera bilder!

Ta hand om dig och glöm inte att ta vara på dagen och det vi har!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kramar Malin med familj

Tisdag den 12/4

Hej!
Visst hade vi en underbart härlig vårdag i går. Tänk att själen och hjärtat kan hitta sådan ro och lycka när fåglarna kvittrar solen strålar och blommor och träd börjar att knoppas.

I söndags kväll var vi till "vårt" lager och lämnade in de kartonger och påsar som Nisse o Mona, personal på Folksam Linköping samt Irene lämnat hem till oss.
Vi sorterade upp prioritet på sändningen, tror att vi har lite kontroll.
Arturas kommer att åka till Norge innan avfärd till Litauen. Eftersom han kommer att komma hem från Norge mellan sen fredag natt eller tidig lördag morgon och helst av allt ska hinna sova lite innan bussen ska gå mot Stockholm och båt färden till Riga. Så bestämmde vi oss för att packa in allt i bussen under fredagen 15:e runt 18 tiden. Detta för att Arturas ska hinna vila och jag ska kunna fara till jobbet, utan stress för någon av oss på lördag den 16:e.
Vill tacka för all hjälp till sändningen denna gång. En extra kram till Jessica Käck som snabbt for hem för att plocka i ordning en påse med fina pojk kläder för nyfödda, som hon ville skänka till Natalija och hennes lilla nyfödda pojke. Det kommer att komma till glädje och nytta.

Önskar er alla nu en mycket fin och härlig dag, glöm inte att lyssna in våren och njut av den =)

Denna bild är tagen vid gaveln på vår lilla torp stuga, scillan och krokus blommade som en blå underbar matta.

KRAM!


Söndag 3 april

Hej!

Jag ber om ursäkt men jag har skrivit fel datum när Arturas kommer att åka till Viesvile. Han kommer att åka lördag den 16/4

Jag jobbar även den lördagen så att vi får lasta och packa bussen tidigt innan jag åker och jobbar. Det är några stycken ut av Er där hemma i stugorna som jag har lovat ta emot kläder mm ifrån till denna resa. Önskar nu att Ni är snälla och kommer hem med detta till oss. Det går bra att ställa det på vår altan eller trappan vid dörren. 
Jag vet att jag pratat med Mattias o Helene, Mona o Nisse, Irene, Anki.R och Ni är välkomna att lämna av det Ni vill skänka hos oss så ser vi till att det lastas på till avresan den 16:e. Om det är någon av Er som inte har möjlighet att transportera hit det var snäll och ring till mig eller Arturas så att vi kan planera att hinna komma förbi.
Malin 070-2122386
Arturas 0706758244

Var rädda om Er!
Kramar Malin med familj


RSS 2.0