Onsdag 30/3

Hejsan alla kära vänner!

Nu har vår Arturas bokat resan till Litauen och avfärd med vår hjälp sändning denna vår.
Han kommer att åka lördagen den 19/4 och vi kommer att lasta allt på förmiddagen/morgonen denna dag. Vi ger vårat varmaste tack ännu en gång till Vånga församling som gör denna resa ekonomiskt möjlig. Biljetten kostar 1600 kronor och vi kommer inte att följa med som det ser ut just nu. Men hoppet är det sista som överger en, så jag hoppas att vi kanske skulle kunna få tag i billiga flyg biljetter och fara över tills Arturas kommer fram till Litauen.
Ryan air har nämligen börjat att flyga till Kaunas från Skavsta och det ligger inte långt ifrån Viesvile barnhem. Det som är tråkigt är att om vi åker över nu blir det en mycket snabb visit pga jobb, barn, husdjur och skola och det känns inte bra att lägga ner pengar på biljetter om vi inte kan hinna med att "titta över barnhemmet" ordentligt. Kanske är det bättre då att spara pengarna och åka över i sommar och stanna i flera dagar så att vi hinner att träffa alla och se oss omkring i lugn och ro? Det viktigaste är endå att kläder, skor, medicin, hygien artiklar, cyklar mm kommer fram till barnen och ungdomarna.

I dag har jag varit på besök hos röda korset i Hageby, detta var ett arbetsbesök, men oj vad jag blir inspirerad av alla underbara människor och projekt som bedrivs av människor som har så enormt stort hjärta. Jag förstår inte hur man igentligen ska hinna att arbeta?? Skulle önska att man hade mer tid och mer pengar så att man kunde hjälpa till som frivillig arbetare inom tex röda korset i alla fantastiska grupper som dom erbjuder.
Naturligtvis kunna ha mer tid och plats för att ta emot och hämta kläder, tvätta och fixa till dessa, besöka oftare och fixa med "våra" underbara barn ungdomar och vuxna i Viesvile barnhem i Litauen.....
Var sak har sin tid som min älskade mamma brukar säja till mig. Och så brukar min kära mor så många gånger lyfta ett varningens finger och tala om för mig att: Malin du kan inte ta hand om eller finnas till för alla jordens människor. Jag är rädd om dig och du får inte glöma dig själv mitt i allt fantastikt jobb du gör, för då orkar du inte att finnas till vare sig för dig själv eller andra och det vill jag inte vara med om!!!

Visst har jag en mycket klok och fin mamma =) Men jag tror att hon många gånger till får höja sitt lilla pekfinger även i framtiden, och tur är det, annars så blir det lätt för mycket som vilar på axlar o hjärta.

Njut nu alla fantastiskt underbara människor av fåglarnas finaste sång och vårsolens strålar.
Tack för allt!

Kramar från Malin


Natalija har fått barn!!

Våran Natalija har fått barn och det blev en pojke. Hon och barnet ska ev. komma hem ifrån sjukhuset i dag och det lilla vi vet är att allt ska vara ok. Pojken hade för lite blod när han föddes men det har de fyllt på som de sa, så allt ska nu vara ok. Mer än så vet jag inte men det viktiga är att få höra att det är ok allting.

Arturas tror att han under helgen kan lämna klara besked om när han ska åka över till Litauen, men det verkar inte ha ändrat sig sedan sist, utan lutar åt att bli helgen innan påsk.

Vi återkommer med mer information snart!
Kramar Malin


Måndag 7 Mars + kontonummer

Hejsan!

Nu börjar det att dra ihop sig för att åka i väg på en ny sändning till "vårt" barnhem i Litauen.
Jag måste tyvärr meddela att vi inte kan ta emot något till denna sändning, vi har redan fullt lass  med de saker som vi har.
Vi har lagat cyklarna som flera lämnat in till oss i höstas och nu är det säsong för att skeppa över dem och cyklarna tar ju också mycket plats i bussen.
Vi har också kartonger och säckar kvar som inte fick plats med sändningen som vi åkte över med innan jul.
Om någon av Er har saker hemma som ni vill skänka ber vi ödmjukt men bestämmt att ni själva förvarar detta hemma tills det är dax för nästa leverans.

Jag har en riktigt fin och glädjande  nyhet att berätta om, som nu kan bli avgörande för oss, när det gäller leveransen över till Viesvile. 
Kanske kan det bli någon mer leverans till eller under sommaren.

I Torsdags den 3/2 var jag inbjuden till Bergsmansgården i Vånga för att berätta om vårt arbete som vi gör till barnhemmet. Det blev en mycket fin stund och underbart gott kaffe med kaffebröd som avnjöts i trevligt sällskap. Dessa underbara människor som denna dag var på plats samlade in pengar till projektet och vi fick in hela
 1200 kronor!!!!!
Detta betyder att hjälp sändningen som kommer att skickas över någon gång i mitten av april nu är betald tack vare underbara eld själar ifrån "vår egna" församling.

Har fått tips och ideer bla. på att jag åter igen ska skriva in kontonummret som vi fortfarande och alltid har öppet

HANDELSBANKEN

CLEARING NUMMER 6598

KONTONUMMER 593 955 072

Jag ska återigen berätta att alla pengar alltid går oavkortat till barnen/ungdomarna på barnhemmet i Viesvile.
Vi bekostar alltid själva disel, hytt platser på båten för bussen samt för den som kör.
Vi lämnar aldrig över pengar utan inhandlar det som behövs tex. har vi handlat alvedon, nässpray, schampoo, tvål, binder, blöjor, tandborste, raklödder mm. Och fraktar sedan över detta.
Men med tanke på att vi sista tiden fått och får in så mycket saker som underbara människor vill skänka och hjälpa till med att ge.
Så blir också kostnaden och arbetet mer påtagligt för oss. Jag skulle kunna arbeta med detta projekt till barnhemmet på heltid utan problem men då får jag inte in någon lön och kan inte hjälpa på samma sätt som nu. Så detta är inte något alternativ, jag älskar mitt nya jobb..

Arbetet till Viesvile är livslångt och vi längtar alltid dit för att följa barnen och ungdomarna samt hjälpa och finnas på plats så mycket som möjligt.
Men för att vi ska orka, hinna med
 och ha ekonomisk möjlighet att fortsätta med vår hjälp är det viktigt att vi tar leveranserna i den takt som vi kan hinna och orka med.

Arturas kommer att åka någon gång i april med bussen och han skickar varma kramar och tackar för den ekonomiska hjälpen till biljetten.
Jag kastade mig på telefonen när jag åkte från Vånga för att berätta om stödet vi fått, och sa att han ska komma förbi för att hämta pengarna då biljetten ska bokas.
Bussens biljett på båten över till Riga kostar i dag nästan 1000:-
och Arturas delar alltid hytt med tre andra okända män i en fyra bäddars hytt, detta är billigaste alternativet. (Ingår inte i summan för bussen)
Färd vägen att köra enkel resa är rätt så exakt 50 mil, från skärblacka till båten-som går till Riga, och från båten i Lettland ner till Viesvile i Litauen.


Snart kommer Natalijas tredje barn att födas, håller tummarna för att det kommer att gå bra. Dom tror att det kommer att bli en pojke denna gång, flickorna väntar också spänt på om de nu kommer att få en lillebror eller en lilla syster. Jag har redan köpt så söta pojk kläder så vi får väll se vad som kommer nu till slutet av veckan.....


Åter igen vill vi skicka den största och varmaste kramen till er alla!

                                                  Tack för att du finns och glöm inte att DU är värdefull!!!!!
Malin med familj


RSS 2.0