Frågor och svar

Jag har till vår stora glädje mött nya trevliga människor som har lämnat över fina saker till barnhemmet, som nu väntar på avfärd i vår källare. Skönt att det finns fler med stort hjärta här i vårat samhälle.

Har fått så mycket fin hjälp av Lina Steen som har skapat ett kanon fint bildspel, en liten bit av detta ligger inne på bloggen. Men det stora bildspelet med musik ska användas i morgon kväll på en av mina arbetsplatser, phuu.
Då vi ska berätta om vår resa och visa dessa bilder. Är det fler som vill se och veta mer om vår resa så kontakta mig gärna via kommentarer där du kan lämna telefonnummer eller mail adress. Så kontaktar jag dig snarast.

Vi har fått en del frågor som jag ska besvara här:

Hur mycket personal arbetar på barnhemmet?
Det arbetar 58 stycken personer på hemmet, allt ifrån städpersonal till kök och socialpedagog. Personal som vi mötte var mycket stolta över sitt jobb.

Vad har personalen i lön?
Vi fick veta att månadslönen för de som hade sämst lön var 2500:-/månad
Presidenten som hade så hög position (han hade ansvar för alla litauens barnhem) hade en lön på
ca 6000:-/månad Detta är i svenska kronor. Och då vill jag berätta att mat och hygien produkter kostar ungefär lika mycket i Litauen som här i Sverige.

När kommer Ni att åka över till Litauen igen?
Vi kommer inte själva att åka över nu innan årsskiftet, men vi hoppas på att få ihop en last med täcken mm så snart som möjligt. Detta kommer Arturas att skeppa över samt ta bilder som vi kan lägga in. Själva åker vi i början av nästa år, då "bara" över en helg.

Varför började Ni med detta arbete att hjälpa ett barnhem?
Vi har under några år tillbaka haft kontakt med familjer och vänner i Litauen samt under lång tid haft vår vän Arturas som är bosatt i Sverige. När vi förra året var till Litauen och hälsade på samt åkte runt i landet tillsammans med Arturas. Då kände vi alla fyra i familjen att vi kan hjälpa fler, behovet är stort och Litauen ligger så nära oss. Men skillnaderna kan vara så stora. Vi började då vårt forsknings arbete, hur går man till väga, vad ska man tänka på, hur ska man bygga upp en seriös kontakt osv. Och efter många samtal och mycket tankar mm. kom vi så i väg. Och att det blev just barnhemmet i Jurbarkas beror på kontakter med bla polischefen samt att det inte är så långt att åka från barnhemmet till "vår" familj i Klaipeda där vi har haft tur att bo varje gång.

ETT STORT TACK TILL ER SOM HAR HJÄLPT TILL OCH LÄMNAT BIDRAG TILL DESSA BARN, DET GÖR STOR SKILLNAD, ALLA ÄR VI VÄRDEFULLA!
KRAM OCH GODNATT

 


Kommentarer
Postat av: CHRISTINA MÄTARE HEIER

Så fantastiska ni är, lycka till ikväll ni kommer att klar detta galant, det vet jag.

kramisar mamma

2009-09-29 @ 16:05:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0