VÅRAN JUL PÅ BERGGÅRDEN

Vilken underbar kväll vi hade i går, det var nog det underbaraste julfirande jag haft. Det går inte att med foton eller ord att beskriva det jag känner, men försöker att förmedla lite till er med några få foton.
Ingen av mina kameror fungerade så min underbara son fotade lite med mobilen.Kotryna Ellinor och Andromeda sitter vid granen och öppnar sina paket, till höger sitter Natalija och minsta flickan Andromeda.Underbara flickor vid granen.Arnela sliter bort pappret, hon är nu 1 år och 4 månader. Och det är den första 1,4 åringen jag träffar som pratar två språk, går obehindrat i trappen, äter själv och springer runt som en 2½ åring. Lite olika hur förutsättningarna är och vad man måste klara....Kotryna som skriker av glädje till sin mamma när hon får glittriga örhängen i form av döskallar (som är det bästa hon vet) Häftigt att höra och se glädjen och lyckan på plats =)
Mamman var inte lika glad för döskallarna, haha.
Andromeda får precis upp sin söta rosa mugg med snurr sugrör.

Andromeda i gultröja visar upp sin present för mamma och Arturas, lillflickan närmast kameran hällde i te i sin mugg och drack sedan för fullt ur sugrör och allt.

KRAM PÅ ER ALLA OCH TACK VÄNNERNA FÖR EN UNDERBAR JULMYS KVÄLL/ MALIN MED FAMILJ

EN RIKTIGT GOD JUL

VI VILL ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

TACK FÖR ALL DIN HJÄLP!


DENNA LILLA JULÄNGEL KOMMER FRÅN OSS TILL DIG


onsdag 22 december

Hej!
Snart är det jul och kylan har verkligen slagit till, men nu är mer ved huggen och brasan är tänd så in i huset kommer inte kylan.
I kväll kommer våra vänner från Litauen till oss och vi ska tillsammans fira lite jul och mysa, det ska bli härligt att träffas igen. Natalija och hennes små flickor kommer med flyget under eftermiddagen i dag, Arturas åker och hämtar dom i skavsta. Vi hjälptes åt i måndags att sätta fast barnstolar i hans bil, tack familjen Lindhwall att vi fick låna barnstolarna under jul och nyårs helgen.
Arturas, Natalija och barnen kommer sedan under morgon dagen att åka den långa vägen till norge för att hälsa på maken och pappan till barnen Martynes som arbetar där.
Förra veckan kom Aalina och dottern Kotryna till sverige och sin make och pappa Thomas som arbetar här i sverige. De kom hem hit och överraskade oss i helgen, underbart roligt. Deras dotter och vår dotter är nu lika långa men det skilljer ett år mellan dem.
Ja, så hur som helst i kväll ska vi tillsammans fira jul och ha en fin stund tillsammans.
Arturas ringde mig för en stund sedan och vidar förmedlade en fråga från Natalija, yngsta dottern hade feber och hon ville veta hur hon skulle göra innan hon gick på flyget. Lilla vän, men jag har laddat upp med alvedon i alla dess former tills de kommer.
Jag vill tacka Irene och Lennart som varit och lämnat fina vinter jackan och skor tills Natalija kommer, TACK!


TILL ALLA ER SOM UNDER 2010 HJÄLPT OSS ATT GÖRA DESSA RESOR MÖJLIGA, NI ÄR FANTASTISKA, ETT STORT TACK FRÅN DJUPET AV VÅRA HJÄRTAN.
SOM JAG SAGT FÖRR MEN SOM MAN KAN SÄJA MÅNGA GÅNGER TILL:
 MAN KAN INTE HJÄLPA ALLA MEN ALLA KAN HJÄLPA NÅGON, DIN HJÄLP GÖR SKILLNAD.


 
FRAMME PÅ VIESVILE BARNHEM

 BUSSEN ÄR VERKLIGEN FULL LASTAD, PÅSAR OCH KARTONGER SITTER FAST OCH FÅR DRAS UR..... 

 FLERA AV UNGDOMARNA PÅ BARNHEMMET KOMMER OCH VILL HJÄLPA TILL ATT BÄRA UT OCH SE VAD SOM KOMMER DENNA GÅNG =)

 KONTORS RUMMET BLIR SOM VANLIGT TILL ETT TILLFÄLLIGT LAGER OCH BÖRJAR FYLLAS

 PÅ BARNHEMMETS INNERGÅRD TESTAS EN DEL AV "LEKSAKERNA" DIREKT =)

 RUMMET FYLLS PÅ MER OCH MER......ETT RIKTIGT STORT TACK TILL ER ALLA
FRÅN VIESVILE OCH FAMILJEN NYMAN


13/12 Lite foton från leveransenHejsan försöker lite igen med inladdningen av bilder. Arturas har fotat mycket så det kommer lite bilder pö om pö.
Jag som skrev att bilden inte kom med sist och så gjorde den det.....
Ja, det var ju bra för all del.
Här kommer lite till.

 Här är de som hjälpte till att bära I viesvile. =)


Ursäkta försening av bilder från leverans

Hej!
Arturas har nu sänt över bilderna till mig från leveransen tyvärr lyckades jag inte med att lägga in dessa nu så jag får vid senare tillfälle försöka igen.
På grund av privata orsaker har jag inte skrivit i bloggen på länge och jag ber om ursäkt till alla Er som väntar på att få se bilderna när allt kom fram och lossades på barnhemmet.
Jag lovar att bilderna kommer in så fort som det är möjligt, måste bara försöka att få hit Arturas som har kameran och bilderna.
Arturas som läser svenska på komvux har den senaste tiden haft väldigt mycket prov och läxer, så han har fullt upp med studier och arbete.

Till alla Er som vill skänka och hjälpa till med detta viktiga arbete, och lämnar både till oss men även till flera av eldsjälarna som tvättar stryker lagar och packar för att sedan lämna kartongerna till oss.
Snälla respektera att vi inte har möjlighet att ta emot något i mellan avresorna. Hur gärna vi än önskar och vill så finns varken tid plats eller möjlighet att styra upp det. "Vår organisation" har vuxit och blivit stor och det är roligt att så många vill engagera sig och hjälpa till.

Hjälpen tas endast emot när det är dax för nästa tur till Litauen!
Vi hoppas att Ni alla ska förstå och att vi inte skrämmer iväg dem/Er som vill fortsätta hjälpa till. Men vi har familj och jobb att hinna med också och det blir svårt att få till allt, och det blir inte kvalite på det man gör om det blir för mycket.
Detta arbete känns mycket viktigt att fortsätta med, men för att vi alla ska orka och må bra måste jag säja stopp i tid. Tack!

  Försökte att lägga in foto men det gick tydligen inte i alla fall, återkommer snart! KRAM!

"Tiden är den mest rättvist fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn" (Okänd)


RSS 2.0