TISDAG 27/10 TÄCKEN MM. ÄR LASTAT

Hejsan!

Nu är allt lastat och klart, wow vilken känsla det känns underbart härligt fantastiskt!!!!!
Mina barn Erik, Ellinor, Arturas, Svärmor Inger och jag bar, staplade och stoppade in allt i bussen.
Allt som Ni har skänkt kom med. (Även påsarna på trappen hemma som kom fem minuter innan lastning)


Kanske är det typiskt kvinnligt att inte se och veta hur mycket bussen kan få plats med, men sanningen är den att vi hade kunnat få plats med lite till. Men, men nu vet jag kanske bättre till nästa gång. Jag blev bara lite orolig att vi skulle få många kartonger kvar i våra hem som inte fick plats.

Ja, hur som helst blev det otroligt mycket fina och användbara saker som nu kom i väg i alla fall.
Och det är viktigast.
Nu hoppas jag att våran kära Arturas kan sova och vila sig ordentligt i kväll/natt så han orkar hela långa vägen till Viesvile.
Han åker med båten i morgon eftermiddag och kommer till barnhemmet på torsdag eftermiddag.
Tyvärr finns ingen kamera med på resan. Men Arturas hoppades på att någon vän i Litauen kunde komma och fota på plats.
Vi håller tummarna för det och att han kommer fram som han ska och att allt går bra.
Nu får vi vänta tills han kommer hem nästa vecka, och det gör jag med spänning.....

Stor kram till Er alla, och sträck på Er där hemma i soffan och var stolt över allt som ni hjälpt till att lämna, samla skänka, litet, stort och smått, tanken är det viktigaste !
Jag är stolt att känna så många nya fina människor, TACK!

(Nu ska jag fira min dotters födelsedag, mina barn sitter i soffan och väntar på mig, maten är klar och filmen laddad. Nu är jag också laddad, så foton lägger jag in i morgon.)

26/10 2009

Hejsan!
Har lite problem med min dator, pga detta kom inte bilderna in som jag skrev sist. Ska göra ett försök igen i kväll.
I kväll har jag efter jobb och matlagning till mina guldklimpar, varit hemma hos svärmor och packat ner allt som vi fick i går från personal på Avd 1 i kartonger, jag hade med mig 9 stycken som blev propp fulla med kläder och skor mm.
 Det gick knappt att komma in genom dörren till svärmor, hur många kartonger som helst stod staplade mot väggen. Ett stort tack till FAMILJEN NOWAK.


Arturas ringde mig i dag på jobbet och berättade att han inte kunde följa med och spela badminton på onsdag kväll. Han har köpt biljett för färd över till Litauen lite tidigare, nu går färden till barnhemmet den 28:e.
Så i morgon klockan 18:00 ska vi börja lasta in.
Vi ska börja med täcken och kuddar för att sedan plocka in alla kartongerna som står hemma hos svärmor Inger. Jag ska låna kamera och dokumentera för att visa det vi lastar. Sedan har Arturas lovat att fota när han kommer fram.
Jag kanske inte hinner att lägga in bilderna i morgon från när vi lastar, men de kommer att läggas in så fort jag bara kan.
Ellinors riktiga födelsedag är i morgon den 27:e så jag ska laga till favorit maten och mysa mycket med familjen innan vi somnar i soffan, är det tänkt. Men först får vi alla fira med att lasta och bära kartonger som ska till alla "våra" barn. Det blir något att minnas, speciellt för vår 10  åring. -Tänk att när jag fyllde 10 år lastade jag och mamma täcken och kuddar och vinter kläder till alla barnen på barnhemmet.
Det Ni vilket minne det kommer att bli, hoppas jag :)

Jag önskar Er alla att tänka på de underbara soliga dagar vi haft och inte tappa hoppet i detta mörker som varit ute i dag. Solen skinner över Er alla! Ännu en gång ett STORT TACK!

Draft: Okt. 25, 2009

Hej alla kära vänner!

Jag ber om ursäkt att jag inte uppdaterat och skrivit på en vecka, men nu kommer ännu mer text och information.
Tänkte dela med mig av mitt privata liv: Jag har haft mycket på jobbet samt att jag är engagerad i barnens skola som klassförälder mm. Det har varit träffar och möten med detta under veckorna samt att jag har haft en mycket viktig dag i går. Vår dotter har firat sin 10 års dag, tillsammans med familjen och släkten. Vi hade bjudning i går kväll. Alla 21 familje medlemmar kunde närvara. Ellinor har varit så pirrrig i flera veckor. Kvällen blev mycket lyckad med mat sång och tårta. I dag har lugnet lagt sig i vårat hem och barnen har nu höst lovet framför sig, skönt. Mamma Malin har nu mer tid att engagera sig i bloggen....

Täcken och kuddar har anlänt till Skärblacka!
Alla kartongerna med täckena står på lagret i vårat familjeföretag, i dag har jag fått en stor leverans med vinter kläder från min vän Maria som har samlat på jobbet. Tack Avd.1 VIN.
Min mamma och extra pappa har precis varit här och lånat vår bil och åkt till Linköping och min mors arbetskamrat, för att hämta upp 14 banan kartonger!!!!

Arturas var naturligtvis här i går på kalaset, han har pratat i telefonen med barnhems förestånadren, de vet att leveransen snart kommer. Arturas kommer att åka i slutet av nästa vecka. Så vi räknar med att lasta bussen på onsdag eller torsdag kväll efter jobbet, (28:e eller 29:e oktober).

Tyvärr har vår kamera fått fötter från vårat hem, den är spårlöst försvunnen :( 
Så vår 10 årings födelsedags fest kunde inte fotas, av oss.
Och jag har inte någon möjlighet att fotografera kartongerna med täcken ännu. Men jag tror att det ska vara ok att jag lånar svärmors kamera och dokumenterar lasten och lägger in detta under veckan.


Jag måste berätta om att jag skrev ett brev till chefen för barnhemmen i Litauen, underbara google translate, kunde hjälpa oss att någorlunda förstå varandra. Jag har fått svar från Algimantas och lägger in det här under. Översättningen är si så där, men jag vill dela med mig till Er. Varsågoda!

Våra kära nya vänner,

Vi är mycket glada att du är så bra och underbara människor.

Att handskas med Jum insåg att vi har hittat en ny och goda vänner.

Tack så mycket för ert brev och för det stöd som redan fått från dig.

Jag tror att vår kommunikation kommer att fortsätta.

Hur du kan hjälpa våra barn är viktiga och nödvändiga.

Vi mycket hjärtligt inbjuder dig att delta i vårt firande den 4 december.

Skulle verkligen vara trevligt för oss att ta emot dig i vårt hus.

Idag talade jag i telefon med Arthur.

Jag förstod att han kommer att besöka oss nästa vecka.

Skriver mycket, eftersom jag inte vet eller förstår min dator en översättning till svenska.

Jag skickar många hälsningar från vårt stora hus.

Från mig personligen samt dina hälsningar.

Mycket vi vill vara vänner med dig, även om du inte kan hjälpa, eftersom det är viktigt att vänskap ...

Jag ser fram emot ditt svar på mitt brev. Har de förstår?

Din nya vän, chef Litauens Algimantas Liaudaitis

 


Jag kommer mycket snart att skriva igen, så håll ut för bilder kommer inom kort.

Lägger in lite bilder från förra leveransen som annars bara kan ses på bildspelet.

Ta vara på dagen!

KRAM

 


inlämnings stopp, för tillfället!

Hej!

Tittade på kontot och fick till min glädje se att underbara människor fortsatt att sätta in några kronor, det känns varmt och skönt i hjärtat.

Leveransen av täcken och kuddar kom inte i går (fredags) så då får vi hoppas att de kommer hit till måndagen. Jag har svårt att se framför mig hur stor/liten kartongen är med alla täcken.

I går åkte jag hem till min svärmor och lämnade av fler kartonger och väskor som jag haft hemma i hallen.
 Min svärmor har alla kartongerna hos sig som ska till barnhemmet,  filtar, påslakan,skor och varma tröjor mm. Hon tycker att det är bra om fin rummet kommer till användning, och oj det gör det verkligen nu.....

Vårt jobb nu är att se till att sortera bland kartonger att det som är viktigast kommer i väg först. Viktigast är naturligtvis de nya täckena och kuddarna.
Men sedan kommer vi se till att alla varma härliga filtar tröjor sockor skor mm mm som vi fått levererat hem till oss från bland annat familjen Nilsson Skärblacka SKA få plats på transporten som går över vid månadsskiftet.

TILL ER ALLA SOM FUNDERAR PÅ VAD NI KAN SKÄNKA OCH HJÄLPA TILL MED:

MÅSTE VI BE ATT VÄNTA MED ATT KOMMA MED KLÄDER SKOR OSV. TROLIGTVIS FÅR VI INTE PLATS MED MER I BUSSEN SOM SKA GÅ ÖVER NU, OCH VI HAR INTE MÖJLIGHET ATT FÖRVARA KARTONGER I HEMMEN NÄR VI INTE VET RIKTIGT NÄR NÄSTA TRANSPORT KAN GÅ ÖVER.
MEN, FORTSÄTT GÄRNA ATT RENSA UR LÅDOR OCH SKÅP PÅ KLÄDER OCH SKOR DET BEHÖVS ALLTID.
OCH FORTSÄTT ATT KÖPA TVÅL,TANDKRÄM,ROLLON,BLÖJOR,BINDOR MM
MEN NU HAR VI TYVÄRR FULLT.

KONTOT KAN ALDRIG BLI FULLT SÅ FORTSÄTT ATT SPRIDA DET VIDARE TILL VÄNNER OCH ARBETSKAMRATER, SÅ ATT SUMMAN FORTSÄTTER ATT STIGA.

TILL ER SOM HAR KARTONGER HEMMA OCH SOM VARIT I KONTAKT MED OSS BEHÖVER INTE BLI OROLIGA ATT NI INTE SKA "BLI AV MED SAKERNA", DETTA HAR JAG RÄKNAT IN I LASTEN.

Jag vill ännu en gång tacka för alla som visar sin empati för dessa underbara ungar.

I går spelade vi upp bildspelet för släktingar och visade på kartan vart vi varit, bara jag ser på detta bildspel så kommer tårarna. Man längtar tillbaka och jag skulle verkligen vilja följa med över och lämna allt fint som Ni har lämnat till oss. Jag skulle vilja krama om alla barnen och skulle vilja se deras ögon när de alla får ett varsitt täcke. Jag skulle vilja stoppa om de små.

Men, man kan inte vara över allt och jag får tilsammans med ER se bilderna och nöja mig med det så länge. Men snart kommer vi att åka över och då kan vi istället få se att täckena och kuddarna ligger i deras sängar. Då ska våra egna barn följa med, och de längtar de också.


Jag har en härlig bild som vi tog förra året då vi var över till litauen. Klistrar in den här och önskar Er alla en skön och bra helg. Glöm inte att ta vara på varandra och njut av dagen.
KRAM!


Det här är Koytryna till höger och vår dotter Ellinor till vänster förra sommaren. Hemma hos Kotryna i Mazeikiai.


NU BLIR DET LEVERANS AV TÄCKEN!!!!!!

Hej på Er!

Jag är så glad och vill dela med mig av glädjen till Er alla. För det är tack vare Er som leveransen nu kan komma i väg.

7000:- Är insamlade, och nu går 6000:- direkt till inköp för täcke och kudde till 60 barn.

JYSK Står för frakten hem till oss!!!!!! TACK!

Pengen som är kvar sparas för att finnas som en start till nästa inköp till våren.
 Jag vill prata med presidenten först vad som då är prio ett att köpa in, men är det någon av Er som funderar på att skänka en slant så är detta konto öppet hela tiden, och pengarna går oavkortat till inköp för barnen.
Konto nummret hittar Ni i spalten till höger.

Bensin, fordon, båtbiljett osv betalar vi för själva. Vi = Arturas, Leif och jag Malin.
De pengar som Ni skänker går enbart till barnen.  

Jag har pratat med Mikael som är försäljnings chef på Jysk i dag, nu är ordern klar och varorna finns på lager. Troligtvis kommer vi att få leveransen hem till oss på Fredag, den som vill se att detta verkligen är sant är HJÄRTLIGT välkommen hem till oss.
Jag kan knappt själv tro att det är sant, är stolt och glad över ER att vi kan göra detta möjligt.

Stor kram till Er alla och ha en fortsatt fin vecka.


10/10

Hej alla fina människor som följer vår blogg!

Har fått en del komentarer på mitt förra inlägg, men som min mamma sa du ska inte ta bort det.
OK, jag var på väg att göra det men har bestämt att det får ligga kvar. 

Ibland är det lätt att fastna i de dåliga tankarna, istället för att bara se de som är bra.

Som min arbetskamrat Gunilla och jag pratade om. Det händer ibland på jobbet när vi fixar något speciellt för våra deltagare, så tycker 99% att det är jätte bra och visar det, men om 1 % är negativ är det lätt att bara bära med sig den procenten hem. Istället för att bara ta åt sig och glädjas av/för ALLA de andra.

Det är nog så jag uttryckte mig i förra inlägget. Men jag är så tacksam och JÄTTE GLAD för alla som faktiskt hjälper till och engagerar sig med oss. Ska från och med nu bli bättre på att uttala den ödmjukheten som jag har till ER.

MEN..... Något har i alla fall hänt de senaste dagarna. Som är MYCKET POSITIVT det har kommit in mer pengar på kontot.
Samt att min mamma har varit och samlat in pengar på sin arbetsplats av
FOLKSAMS PERSONAL I LINKÖPING.

ETT JÄTTE STORT TACK TILL ALLA SOM HAR KÄMPAT FÖR ATT HJÄLPA BARNEN, DE KOMMER ATT BEHÖVA VÅR FORTSATTA HJÄLP MEN NU KOMMER DOM ALLA ATT FÅ SOVA VARMT OCH SKÖNT MED RIKTIGA TÄCKEN OCH KUDDAR.
BARNEN ÄR VÅR FRAMTID
 

JAG ÖNSKAR OCH HOPPAS ATT ALLA KAN KÄNNA AV VÅR GLÄDJE
OCH VÄRME VI KÄNNER JUST NU.

UTAN DIG HADE INTE VI KLARAT AV DETTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7000 SVENSKA KRONOR2000:- 6/10

Undrar vart alla människor tagit vägen som sagt att det är så bra att det finns människor som engagerar sig, och att det skulle finnas fler som oss.
Men varför försöker man inte själv att engagera sig med att skänka en slant? 
När många uttrycker att det är bra och att det hjälpen behövs.
Vad är 100 kronor för oss? Inte så mycket och vi kan nog alla avvara det....

Men tur är att det finns några få riktiga vänner som har visat att de bryr sig och vill vara med och hjälpa och stötta oss i arbetet med Viesviles barnhem.
Tack vare Er har vi i dag 2000 kronor vilket innebär att 20 barn har täcke och kudde.
ETT STORT TACK!
Tack även för den fina framsidan Lina som du fixat till, vi är mycket stolta och nöjda.


Ny Bloggdesign

Hej Malin.
Tack så jättemycket för de underbara blommorna!
Som du ser så har jag gjort om lite här i bloggen, du får säga vad du tycker!

Många Kramar
Lina


RSS 2.0