31/3 Gröna kortet är fixat....

Hej!

Hann förbi till svärmor i kväll efter jobbet, tomma kartonger och nya proppfulla väskor med kläder fyllde upp hela min bil men kunde i dag ställas på plats.
De tomma kartongerna fyllde vi snabbt med mycket fina kläder som låg vikta och klara på matsalsbordet.
Vilket extra fint jobb du gör svärmor Inger.
 Dessa kläder som vi packade nu stod så snällt i säckar på trappen hemma hos svämor härom dagen och väntade på henne. Tack du som ställt dit säckarna, nu är det också packat och klart =)

Och ett jätte stort tack till min underbara extra pappa Claus som på sin rast hastade i väg till Folksam för att hämta ut det gröna kortet.
För trots att jag ringt gång på gång och gjort beställningarna i god tid har inga papper nått oss, något tokigt har hänt på vägen. Men, nu spelar det ingen roll längre då jag tack vare Claus nu har papprena klara här hemma.
Vad lyckligt lottad jag är med så stor underbar,kärleksfull och hjälpsam familj. På tal om familj så pratade jag med Arturas i dag, han hade pratat med Natalija.
Jag har fått mail där hon sagt att hon vill träffa oss nu när vi åker ner till Viesvlie, jag har kännt att det inte kommer att hinnas med riktigt, eftersom vi är där så kort stund på barnhemmet och det är mycket långt att åka.
Men nu har dessa älskade vänner planerat och styrt till allt så att vi ska kunna ses.
När vi på måndag morgon lämnar barnhemmet för att ta oss upp till Riga, så ska vi stanna till i en annan stad i Litauen där familjen Natalija är och hälsar på sina föräldrar.
Dom kommer att laga mat till oss för det måste vi i alla fall ha tyckte de på vägen upp genom landet!!!
Visst blir man jätte varm i hjärtat när det fixas och styrs lite över våra huvden för vårat bästa.
Ja, vi kommer säkert vara med om en fantastisk resa i Litauen även denna gång.
I morgon efter jobbet ska Arturas och jag åka hem till Irene och hämta alla kartonger som hon förvarat och lagrat, kan kanske vara skönt att kartongerna  nu till påsk försvinner, så  familjen kan använda sig av rummet.
Själva är vi bjudna hem till svärmor i morgon kväll på lite god påsk kvällsmat, men det blir till att duka i köket då
det är fullt med väskor kartonger och säckar i matsalen, haha.
Gud, så det ser ut helt fantastiskt, men endå  tokigt. 
Inger tror efter försök till räkning av alla kartonger att det är ca 80 stycken i rummet, och då har vi inte räknat in väskor säckar mm.
Nu ska jag skynda mig till affären och handla innan de stänger, måste handla hem det vi ska göra matsäck på och ta med i båten till kvällsmat.
Passar på att åka förbi min vän Fia.H och hämta upp DVD och TV skärmar som vi ska låna och ha i bilen till barnen, perfekt när det blir långtråkigt på vägen ner till barnhemmet, att bryta av med en film eller två.
Trevlig kväll!
                                                                  KRAM

söndag 28/3

Söndagen är här och nu tvättar jag och packar i ordning våra egna kläder mm som vi måste ha med oss.
Pappa är hemma hos oss och hjälper till med att klippa träden, skönt att få lite undanstökat hemma vid också.
Pappa kommer att ta hand om katten och huset nu när vi åker och Farmor tar hunden, vilken tur att allt verkar lösa sig.
Jag drömde i natt att grönakortet från försäkringsbolaget inte skulle hinna komma fram i tid, tycker att det är märkligt, men som sagt på helgen kommer inte någon post och jag får väll helt enkelt ringa en tredje gång på måndag. Men att det ska ta en månad innan det kommer.....

Mamma var till telia i går för att handla mobiltbredband, så att jag skulle kunna skriva till Er alla under resans gång, men det ser tyvärr inte ut som att det kommer att bli något skrivande.
Enligt telia är det inte säkert att uppkopplingen kommer att fungera, samt att det kommer att bli mycket dyrt, om uppkopplingen fungerar.
 Så jag får helt enkelt använda papper och penna och skriva dagboksanteckningar som jag sedan får lägga in i bloggen, när jag kommer hem.
Har jag tur kanske jag kan låna datorn på barnhemmet, för att bara göra ett kort inlägg.

Kram på Er alla

VI LASTAR FREDAG DEN 2/4 MED START KLOCKAN 10:00

Hejsan!

Nu är det bara en vecka kvar innan det bär av, mycket förberedelser och planering. Denna vecka har jag varit inbokad och haft väldigt mycket att göra så jag har helt enkelt inte hunnit med att skriva i bloggen.
Det gröna kortet som vi måste ha för att åka med vår bil i Litauen har inte anlänt.
Jag har ringt försäkringsbolaget igen och de skrev då ut ett nytt gröntkort som heller inte har kommit så jag börjar bita lite smått på naglarna att det ska hinna komma fram med posten i tid...
I övrigt är pass, biljetter och bilens papper klara i sin mapp för avfärd, filmkameran är avdammad likaså fotokamran med extra batteri.
Vi har packat ner i stort sätt alla påsar med kläder och skor mm i kartonger, så nu är det mästa klart.
Barnhemmet är underrättade och väntar oss samt har presidenten fixat papper som vi kan komma att behöva om polis eller tull stoppar oss, han kommer att finnas anträffbar på telefon om så skulle behövas under färden också hoppas jag. Men detta överlåter jag tryggt till Arturas. 
Det kan ju bli lite spännande när vi ska åka därifrån eftersom vi då själva utan Arturas hjälp ska hitta upp till Riga samt också kan bli stoppade av tull eller polis, men det kan jag inte oroa mig för ännu. 
Det kommer nog gå jätte bra, jag har letat reda på vår karta över länderna så den ska jag se till att vi får med i bilen. Ja, jag kan tänka mig att Ni nu undrar har de ingen GPS. Nä, vi är väll nästan de ända som inte har det i bilen men min kära make är duktig på att läsa och följa karta så jag känner att han är en livs levande GPS, perfekt. Ja, det är klart vi har inte bara kört rätt alla gånger då vi följt karta men vi har haft roligt efter och har sätt nya ställen och vägar vi inte sätt tidigare så, detta kan kanske bli lite spännande.
Bara vi hinner med båten som avgår 17:30 från Riga
Jag ringde till telia i dag och frågade lite om mobilt bredband, tänkte att det skulle vara bra att införskaffa till resan, tiden finns ju verkligen då vi sitter i bilen och jag skulle kunna skriva under tiden. 
Men framför allt för Er, ni kan följa oss på färden på ett annat sätt. Vi får se om jag hinner samt klarar av att fixa till det hela.
Har precis nu pratat med min mamma, som ska ner till stan för att försöka köpa hem mobilt bredband till mig..... 

FÖR ER SOM HAR TÄNKT ATT KOMMA PÅ LÅNGFREDAG DEN 2/4 FÖR ATT LÄMNA DET SOM NI SKÄNKER TILL VIESVILE OCH BARNHEMMET!!!!

ARTURAS OCH JAG MED FAMILJ KOMMER ATT FINNAS PÅ PLATS KLOCKAN 10.00
FÖR ATT BÖRJA LASTA BUSSEN. VI FINNS DÅ HEMMA HOS SVÄRMOR INGER PÅ ORGA VÄGEN I SKÄRBLACKA, OCH KOMMER NOG ATT VARA KVAR I CA 1½ TIMME
 (MITT EMOT MÅRÄNGENSCAMPING)
VILL DU HA NÄRMARE VÄGBESKRIVNING ELLER HAR DU INTE MÖJLIGHET JUST DEN DAGEN OCH TIDEN VÄNLIGEN RING MIG 070-2122386
VI SER FRAM EMOT DEN DAGEN OCH HOPPAS ATT VI DÅ KAN SES =)
(IRENE VI RÄKNAR MED ATT KOMMA HEM TILL DIG OCH LASTA EFTER ATT VI LASTAT IN HOS INGER )

Ha nu en riktigt fortsatt trevlig helg
Kram Malin


Fredagsmys 20:e

Hejsan!

JÄTTE STORT TACK TILL MAMMAS JOBBAR KOMPISAR PÅ FOLKSAM I LINKÖPING SOM HAR SKÄNKT FINA OCH BRA SAKER.
Jag åkte i dag till linköping för att hämta upp det som stod på min mammas kontor samt i källaren. En trevlig dag då mamma och jag fick lunch timmen tillsammans.
Med bilen fullastad åkte jag hem till "lagret" och plockade in kassar och kartonger.
På vägen hem fick jag ett trevligt sms från en för mig okänd tjej som länkat sig till bloggen och som också ville vara med och skänka. Mycket tacksamt och roligt.
Väl hemma har jag tills nu plockat upp små påsar och papperskassar och sorterat och packat i kartonger. Men när klockan var 17:30 tog kartongerna slut och tur var väll det eftersom jag skulle hämta upp min dotter hos kamrat.
Och tur var det att min fina underbara vän Sofia Drevefalk kom med hela sin bil fullastad direkt från jobbet.
Hon kastade av sig jackan och gjorde mig sällskap i kläd, sko och hygien högarna. Tur att jag har så bra vän =)


Ja, som Ni ser börjar det nu bli helt fullt hemma hos svärmor. Men hjärte rum och stjärte rum......
Vi är tacksamma om de som kan kommer förbi på fredag den 2/4 och lämnar då vi lastar men har man inte möjlighet så ordnar det sig alltid.


Ett önskemål till är att Ni försöker att packa i kartonger direkt då det spara mycket tid och jobb för oss.
Och naturligtvis att det är helt och rent!
Men det har inte varit några problem innan men frågan har funnits av några har jag hört så då tänkte jag som så, att det som är självklart för mig kanske inte är det för alla andra. Så därför kom dessa rader.
Barnhemmet (ungdomarna,småbarnen, personalen) är inget annorlunda i tankesätt på vad de önskar och vill äga eller ha på sig. De vill alla leva och ha det precis som vi. Mode vare sig det gäller kläder hygien eller hem är det samma som vi eftersträvar eller vill uppnå.
Därför känns det så underbart roligt när man packar och sorterar så otroligt mycket fina saker, det är en ära att få åka till barnhemmet och lämna allt detta som Ni skänkt.


Nu önskar jag alla en mycket trevlig kväll och helg, för nu blir det Fredagsmys.
KRAM

Resan till barnhemmet bokad & klar 3/4

Hej!

Mycket stressig dag har nu börjat nå sitt slut. Äntligen fick Silja plats med två fordon på båten över till Riga.
Ja, vi kommer att följa med hela familjen!
Tyvärr blev resan inte så billig men dessa platser var de ända som fanns, så vi hade inte något att välja på.
Bara just nu mycket glada att vi kan komma över, och att det ordnade sig med platser.
Har nu kontaktat försäkringsbolag och beställt hem grönt kort, så att vi har alla papper med oss i bilen som krävs, eftersom vi= barnen jag och min make kör vår personbil som är svensk reggad. Arturas buss är litauen registrerad, så detta var nytt för mig att behöva tänka på. Arturas kör bussen och vi kommer att åka gemensamt ner till barnhemmet. Hem åker vi själva då Arturas blir kvar för att uträtta ärenden.

Avresa blir från Stockholm till Riga påskafton lördag den 3/4, framme i Riga 4:e, gasen i botten när vi slår följe vägen ner till Litauen och Viesvile.
Sedan hoppas vi på att det fortfarande ska vara ok att vi övernattar på barnhemmet för att sedan tidigt nästa dag den 5:e ta oss upp i landet och till Riga för att åka med båten hem den 5/4.
Vi håller tummarna för att allt går i lås.
 
I dag stod så många säckar utanför dörren att vi inte kom in =) jag har nu lastat upp dessa i bilen och ska snart åka hem till svärmor och lasta in. Men det får bli två svängar med bilen annars får jag inte med allt.
Angenämt bekymmer, TACK!

För den eller de som vill hjälpa till att lasta eller komma med sina saker och hjälper oss då på det viset.
Är välkommna Lång fredagen 2/4 då vi någon gång under dagen kommer att lasta in allt i bussen.
Men snälla ring mig innan så att jag vet hur många vi blir samt vilken tid.
Även om du inte vill packa in utan "bara" komma förbi med det som du vill skänka är det tacksamt om vi kunde försöka ordna det den dagen.
Svärmor har nästan fullt i rummet, och det blir mycket bärande. Har du inte möjlighet till den dagen så är vi naturligtvis tacksamma och vill ta emot det du skänker i alla fall och naturligtvis ordnar vi plats.
Jag kan nås på telefonnummer 070-2122386
Till Irene så har vi redan kommit överens så jag ringer dig någon dag innan, men har du fråger får du gärna slå mig en signal.
Inte nog med att jag använder svärmors matsal till lager, nu har vi bokat resa över till Litauen utan att prata med henne. Jag undrar om kära svärmor vill ha mig kvar när jag nu måste be om hundvakt också....
Men jag har världens bästa svärmor och vilket forum jag har möjlighet att använda för att berätta det för alla. Men jag är noga med att säja det till henne också ibland.

Stor kram på er alla!


Tisdag, kanske fullt på båten?!

Hej!

Vill börja med att tacka dig/er som ställt säckar med kläder vid vår dörr, toppen och en kram tönskar vi dig, vem du nu är. Det kommer att komma till mycket glädje =)

Till Nils-Erik vill jag säja att "jag" jobbar på med frågan/problemet och har inte glömt, jag har lämnat frågan vidare till min "hjälpreda" när det gäller bloggen. Så jag kommer nog inte att kunna lösa det hela men mitt hopp står nu till Lina Steen, som också har hjälpt mig väldigt mycket när det gäller bla bilderna på framsidan. Så vi får återkomma om detta.

Just nu håller vi tummar och tår för att Silja Line ska kunna leta reda på fordons platser på båten över till Riga. Det är bara fullt, fullt hela tiden på båtdäck, men de säjer att det inte kan stämma vi väntar ringer och styr.
Jag ska försöka hinna in till deras butik i morgon efter jobbet för att se vad som händer och sker.
I dag han jag inte efter jobbet då vi har vår ryska lektion på tisdagar, nya ord och bokstäver, herregud vad detta är svårt. Men Rom byggdes inte på en dag så jag måste ha tålamod och disiplin att plugga och åter plugga, kanske kan något fastna i min lilla hjärna.

Så som ni alla förstår vet vi inte exakt datum för avfärd ännu, men vi har nu försökt få platser under två veckors period som infaller sista veckan i mars eller första veckan i april.
Vi ska se vad som händer med platser samt vilka summor vi ekonomiskt hamnar på, en tanke vi har pratat om här hemma i familjen är att kanske slå följe med vår bil och följa med ändå på denna leverans.
Men det återstår ännu att se med platser och kostnader.
Vi känner att vi vill och måste komma med, men som sagt.....
Pratade i går med Arturas och han med föreståndaren på barnhemmet samt våra vänner. Alla kollar och försöker att fixa med andra alternativa vägar för oss (flyg,buss) de vill också att vi ska komma med.
Känns härligt med denna värme och kärlek de ger tillbaka. Men så vet jag också att även alla dessa underbara vänner i Litauen läser vår blogg och följer arbetet. Tänk på det och visa att ni finns som läser, skriv gärna inlägg och kommentarer.

Jag återkommer snart med mer information.
                                                                   Kram & Godnatt

SÖNDAG 14:E MARS

Hej på Er!

Vilken härlig dag min kära make, dotter och jag varit ute på.
Vi började med att åka hem till Nisse & Mona i Stora Rödja.
Äntligen kommer de nu att kunna få använda sin inglasade altan, den har tills nu varit Litauen lager.
 Underbart att vi har kunnat få hjälp av Er! 
Tänk allt som allt som ni samlat, hämtat, tvättat, sorterat och fixat med.
Ett stort tack för allt fantastiskt jobb. Och ett extra tack för mycket gott fika =)

Mona & Nils-Erik tar emot i vårsolen

Alla kartonger med kläder, tyger, symaskin leksaker mm. som bara väntar på att få komma fram till Viesvile


Innan vi åkte vidare tog vi en välbehövlig sväng till vårat sommartorp. Underbara tystnad och vackra natur,
vi fyllde på energin i solens strålar, samt hängde upp fågelmat i träden. Det ser nu ut som pyntade julgranar med allt gott som hänger i grenarna.


Resan fortsatte sedan upp till Tolskepp och hem till familjen Rydström som tills nu bla. använde sitt sovrum som Litauen lager. TACK!
Här lastade vi fullt på kärran, med bra tyngd kunde vi sedan rulla hemåt.
I tankarna på vägen hem funderade vi på hur vi skulle kunna ta till vara på alla fantastiska ideer,tips och råd som Stefan givit oss.
Vi uppskattar dessa och ska på något sätt försöka ro alla ovärdeliga tips i land.


PÅ EN VÄLFYLLD SLÄPKÄRRA SITTER TEA & ELLINOR


Tack och lov hade underbara svärmor lagat mat till oss när vi anlände sent på eftermiddagen.
Mycket god mat och ny energi, sedan lyfte vi in kartong efter kartong.
Till vår hjälp fanns även svärmors äldsta bror på plats, Ingvar hjälpte till att fylla upp lagret i matsalen.
Det värmer i allas våra hjärtan när vi såg oss omkring i rummet. Tänk att det finns så många fina människor som vill hjälpa oss.
INGVAR & SVÄRMOR INGERSnart är hela matsalen fylld men inte ännu, så glöm inte att komma med dina kartonger innan det är dax för avfärd. Jag vet att några av "de mina" har erbjudit sig att hjälpa till när vi ska lasta för avfärd.
Om intresset fortfarande finns, så snälla kontakta mig då så jag vet. 
Vi kan då komma överens om tid,jag tror nämligen att lite bär hjälp kan behövas då vi lastar bussen.

Ett stort tack ännu en gång!

Änglar finns dom ?
Ja, jag vet det nu, NI finns och alla som är delaktiga i detta är riktiga änglar.Lördag 13:e (LEVERANS TILL VIESVILE 29/3)

Hejsan!

Middagen blev lyckad i går men kan bero på mycket trevligt sällskap.
Damma av min engelska var också nyttigt, lagom som man vågar sig på att prata lite mer så är kvällen slut, jaha.


Jag har nu fått klart besked från Arturas att han reser till Viesvile sista veckan i Mars ca 29/3


Jag måste berätta något som jag tycker är riktigt roligt. I går när jag var ute på min facebook så hade jag fått en vän förfrågan i från Algimantes. Det är presidenten för Litauens barnhem, som jag har berättat om tidigare, han finns nog på ngt foto också här i blggen.
Självklart svarade jag JA, och vi kunde direkt skriva varandra några rader. Datorer är fantastiskt och vad mycket enklare det blir att kunna "prata" med varandra direkt, med frågor osv. Till vår hjälp har vi google translate, perfekt =)

Nu måste jag ta mig ut!
Önskar alla en fortsatt bra helg, var rädd om dig!

KRAM!


Fredag den 12:e mars

Jag har handlat hem blommor och fått en försmak på våren inne i rummen, påskliljor och grenar från trädgården som slår ut. Härligt med dofterna och färgerna.
Och så har denna arbetsvecka också gått mot sitt slut, jag hinner inte hälften av vad jag skulle vilja hinna under veckorna. Tror i och för sig inte att jag är ensam om att känna så, men tiden rinner liksom iväg och jag förstår inte hur jag ska göra för att stanna upp det hela, hmm, någon gång kanske, jag lär mig...

Hur som helst Arturas mår jätte bra och allt är som vanligt.
I kväll kommer han hem till oss för att ha Fredags mys.
Men vi får också en vän från Litauen på besök, som kom till Skärblacka vid tolvtiden i dag.
Arvydas träffade vi för första gången när vi äkte till barnhemmet i Veiesvile.
Han åkte alla milen från Klaipeda för att hämta oss på barnhemmet, (vi fick nämligen lämna i från oss bussen som vi åkt med från Sverige där.)
Sedan åkte han runt med oss i Litauen för att sedan köra oss till Lettland där vi skulle flyga hem i från några dagar senare. Vi ville då betala honom för allt detta samt bensin pengar. Men han ville inte ha pengar.
Ja, då tänkte jag att min mat och vårat hem står öppet den dagen han kommer till Sverige, och ja, det är i dag!
Så jag bakar och förbereder inför mys i kväll, tur att jag är ledig från jobbet, haha.

Jag fick ett så trevligt telefonsamtal i veckan från våra underbara grannar på landet, Mona och Nisse i Rödja. Tur att Mona ringde igen, då jag faktiskt för en stund glömt av att de har alla kartonger på sin veranda.
Hjälp, vad hemskt av mig att inte komma i håg detta. Men när jag hörde rösten i telefon kom jag i håg....
Hur som helst får vi ta stor bilen dit på söndag och lasta upp för att sedan åka till "lagret SVÄRMOR."


Jag är så tacksam och glad och finner inte riktigt ord, men Ni är alla så fantastiska människor som är med och hjälper oss i arbetet till barnen, ungdomarna, familjen & personalen , jag är så stolt och tacksam över att känna er. TACK


Jag hoppas att jag i kväll när jag träffar Arturas kan få ett exakt datum när resan blir till Litauen. Jag har bara fått veta det som jag tidigare skrivit in, troligtvis slutet av Mars. Men så fort jag har ett datum lägger jag ut det.
Jag önskar Er alla en riktigt skön och härlig helg, och några av Er läsare kanske jag ser i helgen då vi åker runt och hämtar upp de kartonger som Ni har hemma. Till Er som tänkt lämna hemma hos oss, hjärtligt välkomna.
Är jag inte hemma går det jätte bra att ställa kartongerna på trappan, eller ring 070-2122386

Stor kram och glöm nu inte att ta vara på solen och njuta av denna samt fåglarnas härliga sång =)

Mars 9:e

Hejsan!

 

Vad det är underbart att höra fåglarna som sjunger vårsånger för fullt ute, och solen som värmer sååå skönt.

I Söndags så packade Svärmor Inger och jag i kartonger, det är ett härligt lass som står klart redan nu i matsalen hemma hos Inger. Tur att jag har en så underbar svärmor som låter delar av sitt hem bli till lager förvaring.

Men det är riktigt roligt att sortera påsar och fylla upp kartonger med så mycket fina kläder och prylar.

Ett mycket varmt och stort tack vill jag redan nu också ge till familjerna Lennart & Irene Nilsson och Anki Rydstöm som låter sina hem vara lager tills det är dax för avfärd.
Ni är riktiga änglar som packat skänker och fixar.
(Vi kommer att ringa och hämta upp kartongerna när det närmar sig avfärd)

Kära Arturas opererade sitt ena öga i Måndags och jag hoppas att allt kommer att bli bra och att han snart är pigg och på benen igen.
Han var trött i går efter operationen och skulle när jag pratade med honom ta sig lite te för att sedan vila en stund.
Kram och krya på dig!

Önskar alla Er andra en mycket fin och bra fortsatt dag, stor kram på Er alla.


Semester foton & några rader från Litauen

Erik & Ellinor ser ut över Vilnius

Hejsan!
Jag vill sätta in lite av dessa underbara bilder som jag har i min dator från vår semester i Litauen då vi åkte runt och fick se så många underbara platser samt träffa så mycket fina människor och äta så otroligt god mat. Se och njut av detta vackra land och fina människor som jag fångat på bild.


Denna bild är vacker som en tavla, den är tagen någonstans på väg ner till Vilnius


Lunch stopp, Natalija, Martines, Arturas, Erik, Ellinor och jag på fotot


Här har vi tagit båten från Klaipeda över till Nida, vi vandrade högt upp & fick till belöning denna vackra utsikt över en bit av Litauen & Ryssland
En mycket vacker plats

Detta är en utställning med helt fantastiska trä skulpturer i skogen


Utanför porten hem till familjen Natalija, där vi har fått husrum, nu är vi på väg hem.


Jag vill önska alla en trevlig helg med dessa fina bilder!
Kram !


Natalija låter hälsa genom nytt mail, att hon inte tycker att det känns bra med vad hon skrivit i tidigare mail.
 Hon säjer: att dom är unga och starka och har ett hem och mår bra. Det finns dom som får lämna sina hem i dags läget och har det mycket svårare och är äldre och svagare. Det är dom som det är mest synd om, inte henne och hennes familj. Dom är starka och har framtiden framför sina fötter.
Det är mycket värre för många andra, som inte kan betala sina avbetalningar och räkningar.

Jag hoppas att Natalija blir nöjd nu när hon ser att jag skrivit in detta & att du som läser själv får tolka in det som skrivs. Jag vil försöka att vara alla till lags & jag tycker att det är viktigt att förmedla allt.
Även om det kan kännas jobbigt efter ett tag, så är det vad som känns från innersta hjärtat som har kommit fram till mig i form av mail från början.
Önskan har då varit att förmedla det vidare, vilket jag gör.
Sedan förstår även jag & säkert du som läser att det finns de som har det värre, det finns det alltid, över allt i alla länder.
Men det gör inte det egna lidandet lättare för det, eller hur.
Och som jag sagt så många gånger, ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.
Och jag har bestämt mig för att finnas för barnhemmet i Viesvile och älskade Natalija med familj.
Och vill du, så får du gärna vara med.


LEVERANS I SLUTET AV MARS TILL VIESVILE!!!

Helt plötsligt (trots att jag inte är så gammal) kommer det över mig hur svårt jag har fått det med inlärning, (INTE FÖR ATT JAG VARIT NÅGON HEJARE INNAN), men jag blir galen på mig själv...... Är det åldern?

Vad jag gör, jo, jag och min son Erik började i Tisdags Ryska kurs för nybörjare, HJÄLP!!
Visste att det är ett svårt språk, men herregud, ska man inte komma ihåg vad det är man läste för ca 1 timme sedan. Nej, jag tar en paus och skriver till Er istället.
Hoppet är det sista som överger människan, så jag tar nya krafttag och hopas att jag kan komma ihåg läxorna samt få informationen att stanna kvar, för alltid.


Arturas och jag har pratat i dag. Han kommer att åka till Litauen redan under Mars troligtvis i slutet han trodde runt den 20:e.
Han var tvungen att besikta bussen och passar då på att åka ner till Viesvile barnhem.
Tyvärr innebär då detta att vi själva inte hinner att komma med denna gång.
Men vi vet att det går jätte bra för Arturas och han fotograferar till oss vilket jag tycker är viktigt.
Men min längtan är stor och jag önskar att jag kunde följa med och hälsa på barnen och Natalija med familj. Men jag och min familj får tillsammans planera och lägga en del av vår sommar semester hos alla våra kära vänner i Litauen.


Jag ska i kväll åka bort till "vårat lager" hemma hos svärmor, har fullt av påsar i hallen hemma. Som jag så bra fick hem levererat av min kära vän Maria Punkt som hon i sin tur fått av vänner och arbetskamrater.
Härligt med så många delaktiga människor, Ni är ALLA underbara.

DU ÄR VÄRDEFULL!!!
KRAM


3:e Mars

Hej!

Tänk vad det är bra när jag får tips och frågor från Er snälla rara människor som hjälper till.
Fick i Söndags besök av en vän och granne, Maria Stöbe. Hon skulle denna vecka berätta på sitt jobb om våra hjälpsändningar för att förhoppningsvis se till att vi blir fler som hjälper och skänker, mycket tacksamt.
När vi står och pratar, (ja, jag hade inte tid att bjuda på kaffe denna gång) så började vi prata om vad som mer behövs, och som jag inte haft en tanke på att skriva in, men som är mycket nödvändigt och som de självklart behöver. Så jag skriver en fortsättning på vad som tacksamt tas emot till hjälp sändningarna.

TIPS:
Ficklampor med batteri
Glödlampor, olika storlek och watt
(de kan använda samma som vi har här)
Sedan kompletterar jag här med tidigare lista jag skrivit.
KLÄDER,SKOR,
VANTAR,MÖSSOR,
FILTAR,
BOLLAR, SKRIDSKOR,
PULKA,KÄLKE,
TVÅL,
TANDBORSTE TANDKRÄM,
SHAMPOO,ROLLON
RAKHYVLAR RÖKLÖDDER,
OB,BINDOR
LAKAN,HANDDUKAR,
RENGÖRINGSMEDEL,TOAPAPPER
BLÖJOR,MM

Sportaktiviteter och gympa har ungdomarna/barnen dels i skolan men de har även en egen sporthall på barnhemmet, som försöker att användas. De flesta älskar sport aktiviteter
tex. är basket en mycket stor sport i Litauen. Men de saker som de har slits ut eller finns inte, så föreståndarem berättade att dom är mycket glada om sådana "leksaker" kommer till Viesvile.Jag har tidigare skrivit och berättat om familjen i Klaipeda, vi har regelbunden mail kontakt och vi försöker att finnas och stötta så ofta som det är möjligt.
Om det är någon av Er som vill att det Ni skänker, ska gå till "vår" familj, märk kartongen eller påsen med NATALIJA så kan vi lämna över det direkt till familjen när vi åker över med sändningen till barnhemmet.
(Vi sover där när vi varit i Viesvile)
Natalija säjer att vi inte behöver handla och köpa saker till dem, hon berättar i sitt sista mail att hon jobbar extra på kvällarna och ser knappt sina barn.
Natalija säjer också att de har överlevt nu och snart är det varmare och då går inte alla pengarna åt till
värme kostnader. Så det kan bara bli bättre....
De har tänkt att komma till Sverige och plocka bär, då är allt arbete lagligt och arbetsgivaren ordnar papper och då har de pengar för att spara och klara vintern hemma i Litauen.
Hon säjer att väldigt många Litauer måste göra så och gör så.
Vet inte riktigt vad jag själv känner inför detta, men ett jobb är väll ett jobb. Men jag måste fundera och smälta in vad hon skrivit i sitt brev, för jag får mycket tankar och frågor runt detta. Men jag återkommer med detta senare, (jag läste hennes mail nu precis innan jag skriver här i bloggen.)
Men det hon ber om hjälp till är kläder till äldsta dottern Andromeda hon har storlek 92-98.
Men, vill Ni så vet jag att hjälpen behövs med glödlampor, tvättmedel, blöjor, välling, tvål mm mm
Jag vet att Natalija vill försöka att klara sig själv, det är mycket jobbigt att be om hjälp och inte kunna klara sig själv. Men de saker vi skickat och hjälpt till med tidigare har hon med glädje tårar tagit emot. Så jag vet att hon blir glad och tacksam för det hon tar emot, så jag fortsätter att hjälpa vill du också hjälpa skriv hennes namn på påsen så jag kan överlämna det rätt när vi är framme i Litauen.                                          

                                                               TACK FÖR DIN/ER HJÄLP
            UTAN DIG/ER SKULLE VI INTE KUNNA HJÄLPA TILL OCH FINNAS FÖR SÅ MÅNGA MÄNNISKOR
                                                                DU GÖR DETTA MÖJLIGT
                                                                             KRAM!

RSS 2.0